Zaštitite svoje poslovanje uz pomoć Fortinet Security

Siguran udaljeni pristup do internih servisa uz SSL VPN tehnologiju iz Fortineta Iako je to nekima svakodnevica morate priznati da većini nas rad od kuće nije česta opcija, ali korona virus je mislio drugačije. Ok, nije problem, uzmem laptop imam kod kuće stabilnu vezu na Internet i šta mi više treba? Pa ništa sve dok ne moram prisupiti internim resursima firme koji su hostovani u lokalnom data centru kojem je do sada pristup bio omogućen isključivo iz lokalne mreže na koju sam vezan dok sedim u kancelariji. Ok, nije udaljeni pristup kroz VPN nikakva novost, ali evo neke najbolje prakse kako to omogućiti kroz Fortinetov Fortigate NGFW.

VPN tehnologija omogućava nam da se povežemo na privatnu mrežu unutar data centra ili na neki resurs lokalne mreže uz prethodnu autorizaciju, ali i određenu vrstu enkripcije. Fortinet tu korisnicima nudi nekoliko opcija:

IPsec VPN za povezivanje više lokacija odnosno NGFW uređaja SSL VPN – za sigurno udaljeno povezivanje krajnjih korisnika koristeći besplatni FortiClient VPN (tunnel mode) klijent ili bez VPN klijenta (web mode) za pristup do određenog resursa kroz Fortigate koji će poslužiti kao proxy.

Kontaktirajte nas

Kontakt

Želite da saznate više o nama i našim proizvodima? Pozovite nas ili pošaljite email i mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Adresa

Aranj Janoša 13, Novi Sad

E-mail

office@egarno.rs

Telefon

+381 60 354 04 02

+381 21 382 50 04